Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Duurzaamheid op alle fronten

Bekijk hier onze online duurzaamheidsrapportage

We nemen duurzaamheid zeer serieus. Al vele jaren. En dan hebben we het over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo zijn we altijd op zoek naar duurzame relaties met zowel klanten als leveranciers. Relaties die gebaseerd zijn op onderling vertrouwen, waarin we elkaar écht leren kennen. Relaties waarin het verder gaat dan transacties; waarin we elkaar ook adviseren, informeren, enthousiasmeren, creatief inspireren en ondersteunen met de beste service. Relaties waarin we elkaar ook kritische vragen durven te stellen, bijvoorbeeld als het gaat over die andere vorm van duurzaamheid: die van verantwoord geproduceerde en samengestelde producten.

Duurzaam aanbod

Voor iedere klant heeft het woord duurzaamheid een andere betekenis. Voor de één is een T-shirt van biologisch katoen groen genoeg, de ander wil een T-shirt van biologisch katoen geproduceerd door middel van zonne- of windenergie. Voor weer een ander is biologisch katoen niet voldoende en moet een shirt gemaakt zijn van bamboevezels, bedrukt met inkt op waterbasis.  Daarnaast zijn er ondernemingen die producten pas echt duurzaam vinden als die in Europa zijn geproduceerd. P&P Projects speelt in op al die wensen. Dat doen we met een duurzaam aanbod van relatiegeschenken en textiel. We hebben er zelfs een aparte website voor: greenpremium.nl .  Hierop geven we zo goed mogelijk aan welke duurzame kenmerken een product bezit. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan zoeken wij tot de bodem uit hoe het precies zit!

Duurzaamheid binnen onze organisatie

Naast duurzame relaties en producten, streven we ook naar een duurzame organisatie. Nu en in de toekomst. Daarvoor zijn steeds meer mogelijkheden. Hieronder enkele maatregelen die we nu al genomen hebben:

 • We hebben een groot aantal zonnepanelen op ons bedrijfspand liggen. Onze groene energie wordt geleverd door Energie Coöperatie Noordseveld. Een lokale coöperatie dat is aangesloten bij Energie VanOns. De energie wordt lokaal opgewekt en de winst wordt geïnvesteerd in duurzame lokale energieprojecten.
 • Ieder jaar nemen we deel aan de World Cleanup day in september. Zo ruimen we in twee groepen het zwerf afval op ons bedrijven terrein Zuidoost Groningen op. Gezellig én zeer nodig.
 • Afvalscheiding zowel in het magazijn als op kantoor. Plastic wordt apart verzameld en ingeleverd bij de afvalverwerker.
 • Het schoonmaakbedrijf dat ons kantoor netjes houdt gebruikt enkel gecertificeerde biologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen.
 • We beschikken over een bedrijfsbus met emissiecode Euro 6, een elektrische bedrijfsauto en een duurzame fiets van Roetz Bikes. Voor de ritjes in de stad Groningen maken we gebruik van een fietskoerier.
 • Warmte-lekken in het dak zijn weggewerkt en de reeds aanwezige verlichting is energiezuinig.
 • We schenken koffie bereid van biologisch gebrande koffiebonen, Max Havelaar Fair Trade thee en kraanwater.
 • We proberen zo min mogelijk papier te gebruiken. Moet er toch een brief verstuurd worden, dan gebruiken we FSC-gecertificeerd papier.
 • Voor de verzending van onze webshopartikelen gebruiken we alleen papieren of kartonnen opvulmiddelen.
 • We doneren al jaren een percentage van onze omzet aan een goed doel. Sinds 2014 steunen wij het Beatrix Kinderziekenhuis. Tevens zijn wij sponsor van de Oldstars van FC Groningen. Dit initiatief maakt 60-plussers bewust van een actieve leefstijl en tracht daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen. Ook Stichting KEI en de Kunstbende kunnen elk jaar rekenen op onze sponsoring.
 • Talentontwikkeling vinden we erg belangrijk voor een duurzame toekomst. Daarom zijn we blij dat we een erkend leerbedrijf zijn voor stagiaires van zowel MBO, HBO als WO.
 • We betrekken een groot deel van onze textielcollectie van producenten die gecontroleerd worden door de Fair Wear Foundation.
 • Onze EarthPositive-kledinglijn is klimaatneutraal. Deze duurzame kleding is van 100% biologisch katoen en geproduceerd met uitsluitend duurzame zonne- en windenergie. De CO2-voetafdruk van deze duurzame kleding is verlaagd met 89%!

Duurzame toekomst

We zitten niet stil als het om de duurzaamheid van onze organisatie gaat. Ook voor de toekomst hebben we al plannen:

   • Ons pand

Het pand wordt de komende jaren verder verduurzaamd. Naast de reeds gedane aanpassingen, zoals zonnepanelen plaatsen en warmte-lekken wegwerken, zal de oude cv-ketel vervangen worden door een hybride luchtwarmtepomp met gekoppelde gasketel. Hierdoor wordt de warmte voor de cv grotendeels uit de lucht onttrokken. Alleen bij vorst of kou wordt er additioneel nog gas gebruikt. Een jaar nadat deze aanpassingen draaien, zullen wij kijken naar de opbrengst van de zonnepanelen en ons totale energieverbruik. Het tekort aan panelen willen wij in de toekomst uitbreiden zodat we uiteindelijk volledig zelfvoorzienend zullen zijn.

   • Manier van werken

Ook in onze werkwijze kunnen we nog winst behalen als het gaat om duurzaamheid. Bijvoorbeeld met ons aanbod. Wij zijn voortdurend op zoek naar duurzame producten, te vinden op www.greenpremium.nl. Daarnaast zijn wij ons ook bewust van onze adviserende rol op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld in onze verkoopwijze. Vaak weten klanten niet dat er een duurzame variant te krijgen is. Aan ons de taak om hen daar meer over te vertellen en bewustwording te creëren.

Streven naar duurzaamheid betekent ook: transport verminderen. Steeds vaker werken we samen met regionale ondernemingen die duurzame producten op de markt brengen. Een vergadering gebeurt steeds vaker via Teams, Zoom of een andere digitale vergaderruimte. Scheelt weer kilometers maken. En moeten deze kilometers toch gemaakt worden, dan staat er een elektrische auto op de parkeerplaats.

   • Certificaten

Onze brancheorganisatie PPP heeft een Code of Conduct opgesteld, die wij uiteraard hebben onderschreven. Deze code committeert zich met de rechten van individuen, respecteert ons milieu, focust op naleving van (lokale) wet- en regelgeving én geeft specifieke aandacht aan mensenrechten en arbeidsomstandigheden voor werknemers. Het ondertekenen van een Code of Conduct betekent echter niet dat het daar bij ophoudt. Wij blijven kritisch kijken naar onze leveranciers en vragen desgewenst ook om audit rapporten en certificeringen van de fabrieken.

Een certificaat waar we heel blij mee zijn is de ISO 9001. Kort gezegd houdt dit in dat je zegt wat je doet, je doet wat je zegt en je kan het bewijzen. Jaarlijks wordt door een externe partij getoetst of we nog voldoen aan alle eisen. Gelukkig is dat nog steeds het geval.

Daarnaast zijn we hard bezig om het platinum Ecovadis certificaat in de wacht te slepen. We zijn er nog niet: onze eerste aanvraag is beloond met een bronzen Ecovadis certificaat. Waar we ontzettend blij mee zijn! Met de feedback van Ecovadis weten we precies waar onze pijnpunten liggen en daarmee onze groeikansen.

We houden alle ontwikkelingen – en de daaruit voortkomende mogelijkheden – nauwlettend in de gaten. Daarnaast willen we een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Een organisatie die laat zien dat commercie, goed werkgeverschap, duurzaamheid en plezier goed samen kunnen gaan!

   • Klachtenprocedure

Conform de ISO9001 richtlijn hanteren wij een transparante klachtenprocedure.

Natuurlijk hopen we dat iedereen tevreden is met de geleverde bestelling. Toch kan het gebeuren dat er iets niet klopt of goed is gegaan. Het blijft tenslotte mensenwerk.

Heb je een klacht over een geleverde order, laat dit weten bij de P&P accountmanager. Of stuur een mail naar info@p-p.nl o.v.v. het ordernummer. Je klacht wordt door ons vastgelegd in het klachtenoverzicht, onder een uniek nummer. De verantwoordelijke verkoper neemt de klacht in behandeling en handelt de klacht af in samenspraak met de klant, met jou dus.

Alle nieuwe en lopende klachten worden behandeld in het tweewekelijkse verkoopoverleg, waar het gehele verkoopteam bij aanwezig is. De status wordt hierin ook besproken en de klacht komt niet meer aan bod tot het moment dat deze officieel is afgewikkeld.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact op met Djimmer van der Weerd op telefoonnummer 050 – 313 82 88.

 
Contact

  Contact

  Naam*:

  Organisatie*:

  Email*:

  Mijn vraag aan P&P:

   Product:

   Naam*:

   Organisatie*:

   Telefoon:

   Email*:

   Bijlage (bijv. logo of ontwerp):

   Mijn vraag aan P&P: