Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Gerecyclede kleding van Salvage

Op zoek naar een duurzame optie voor het bedrukken van kleding met je eigen logo? Dan is de Salvage collectie met gerecyclede kleding iets voor jou. De collectie bestaat uit tassen en kleding, gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De stijlvolle artikelen worden gemaakt van afval, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat de kleding gemaakt is van gerecycled materiaal. De kleding kan door middel van onder andere waterinkt voorzien worden van je logo.

Hoe deze bijzondere collectie van gerecyclede kleding tot stand komt, leggen we graag uit.

Hoe ziet het productieproces van gerecyclede kleding eruit?

Het is belangrijk om transparant te zijn over het productieproces. Er zijn leveranciers die claimen groen te produceren, terwijl in de werkelijkheid dit niet gebeurt. Dit wordt ook wel ‘greenwashing’ genoemd. Gelukkig weten we hoe de gerecyclede kleding van Salvage geproduceerd wordt en kunnen we met zekerheid zeggen dat de producten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Het produceren van de gerecyclede kleding van Salvage bestaat uit een aantal stappen:

 1. Tijdens de productie van biologisch textiel ontstaan er reststoffen. Deze worden verzameld en versnipperd. Hierna worden er nieuwe zachte katoenvezels van gemaakt.
 2. Vervolgens worden er vezels van gerecyclede PET flessen aan toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een katoen/polyester mix.
 3. Van deze mix worden er fijne draden gesponnen. Van deze draden worden er vervolgens nieuwe stoffen geweven.
 4. Van deze stoffen wordt vervolgens de gerecyclede kleding van de Salvage-lijn gemaakt.

Het eindresultaat zijn kwalitatief hoogwaardige t-shirts, sweaters en tassen, allen gemaakt van gerecycled materiaal. Elk kledingstuk is voorzien van een hangtag met informatie over Salvage en een QR code die leidt naar de Salvage website. Zo weet de ontvanger dat het om een duurzaam product gaat.

Benieuwd naar de collectie? Op onze greenpremium.nl vind je de collectie van gerecyclede kleding van Salvage.

Is er nog meer duurzaam aan deze Salvage collectie?

Zeker! Deze gerecyclede kleding wordt geproduceerd onder de vlag van de Fair Wear Foundation. Dit houdt in dat de fabrieken waar de collectie geproduceerd wordt, gecontroleerd worden op eerlijke productie omstandigheden. Dit betekent o.a. dat medewerkers een eerlijk loon krijgen en de werkomstandigheden goed zijn. Met de Fair Wear Foundation wordt de kledingindustrie eerlijker en duurzamer.

Bedrukken van gerecyclede kleding

Uiteraard is het mogelijk om de gerecyclede kleding van Salvage te voorzien van jouw logo of slogan. Dit kan onder andere op basis van waterinkten. Dit is een ecologische zeefdruk, op waterbasis. Door deze manier van drukken te gebruiken, is je gehele product duurzaam.

Naast bedrukkingen op waterbasis zijn er meerdere druktechnieken mogelijk om de gerecyclede kleding te voorzien van jouw logo. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Neem contact op

 

  Product:

  Naam*:

  Organisatie*:

  Telefoon:

  Email*:

  Bijlage:

  Mijn vraag aan P&P:

  Direct contact? Bel 050-3138288.

   

   
  Salvage gerecyclede kleding productieproces
   
  Salvage gerecyclede kleding SA01
   
  Salvage gerecyclede kleding SA40
   
  Salvage gerecyclede kleding SA41P
   
  Salvage gerecyclede kleding SA60
   
  Contact

   Contact

   Naam*:

   Organisatie*:

   Email*:

   Mijn vraag aan P&P:

    Product:

    Naam*:

    Organisatie*:

    Telefoon:

    Email*:

    Bijlage (bijv. logo of ontwerp):

    Mijn vraag aan P&P: