Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Denk circulair: jouw unieke merchandise

In 2050 moeten we helemaal over zijn op een circulaire economie. Om dit doel te bereiken, hebben we nog een lange weg te gaan. De eerste stappen zijn we op dit moment aan het zetten met het ontwikkelen van circulaire promotionele producten. Daarmee bedoelen we promotionele producten gemaakt van materialen die een eerder doel hebben gehad. Het resultaat: een uniek product met een goed verhaal!

Wat is circulariteit?

Bij circulariteit gaat het om het zoveel mogelijk hergebruiken en recyclen van grondstoffen, producten en materialen. Het gaat om het creëren van een gesloten kringloop, waarin materialen telkens opnieuw gebruikt worden om nieuwe producten te maken. Hierdoor ontstaat er weinig afval en is de impact op het milieu zo klein mogelijk. Uiteindelijk moet circulariteit leiden naar een duurzamere manier van leven en produceren.

Circulaire promotionele producten

Op dit moment zitten we in de promotionele branche middenin de ‘duurzame storm’. De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest als het gaat om duurzame materialen. Zo maken we tegenwoordig plastic van suikerrietafval en leer van appelpulp. Hierdoor is er voor bijna elk product een duurzaam alternatief te vinden.

De volgende stap in dit proces is het ontwikkelen van circulaire promotionele producten. Unieke producten die jij met je merk als merchandise of relatiegeschenk kan inzetten, gemaakt van jouw eigen gebruikte materialen. We geven je een aantal voorbeelden.

Van bannerdoek tot tas

Er zijn ontzettend veel opties om van oude producten nieuwe toffe merchandise en relatiegeschenken te maken. Net een evenement gehad? Dan is de kans groot dat je banners en vlaggen hebt laten maken, speciaal voor deze beurs, congres of festival. In plaats van deze doeken weg te gooien, maken wij er gloednieuwe rugzakjes, shoppers of laptoptassen van. Elk uniek in zijn soort. Geef deze aan je relaties of collega’s als aandenken aan je evenement of verkoop het als merchandise aan je grootste fans.

En heb je nog wat oude overalls, polo’s of andere werkkleding liggen? Die niemand meer draagt, maar waarvan je het ook zonde vindt om ze weg te gooien? Ook daar kunnen we wat mee*! We geven het textiel een tweede leven in de vorm van bijvoorbeeld een etui, toilettas, sleutelhanger, tote bag en ga zo maar door. Neem vooral een kijkje op reddingwinkel.nl, waar oude reddingspakken van de KNRM een tweede leven krijgen in de ‘Used to Rescue’ collectie.

Kleine afvalberg, unieke producten

In plaats van het gebruikte textiel en ander materiaal weg te gooien, maken we er een uniek nieuw product van. Een product waar een verhaal achter zit en geen tweede van bestaat. Dat niet alleen: de afvalberg groeit een stuk minder hard door producten te hergebruiken. Een win-win situatie.

Meer weten over je eigen circulaire promotionele producten? Neem contact met ons op. Laat ons weten welke producten je wilt gebruiken voor jouw unieke merchandise.

 

 

*Uiteraard is de kwaliteit van het textiel hierin leidend.

 

Offerte of informatie

  Product:

  Naam*:

  Organisatie*:

  Telefoon:

  Email*:

  Bijlage:

  Mijn vraag aan P&P:

   
   
   
   
  Contact

   Contact

   Naam*:

   Organisatie*:

   Email*:

   Mijn vraag aan P&P:

    Product:

    Naam*:

    Organisatie*:

    Telefoon:

    Email*:

    Bijlage (bijv. logo of ontwerp):

    Mijn vraag aan P&P: