Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Plastic tasjes verbod

Per 1 januari 2016 komt er een plastic tasjes verbod in Nederland: winkeliers mogen geen gratis plastic tassen meer aanbieden.Hiermee wil de regering de grote hoeveelheid zwerfafval verminderen. Wist u dat ruim 7 van de 8 miljard plastic draagtassen die jaarlijks worden gebruikt, slechts eenmalig gebruikt worden?

Hét ideale moment voor jou om over te stappen op échte duurzame alternatieven. Zo verleen je je klant een goede service én zorg je voor een schonere wereld.

Katoenen draagtas

Wat dacht je van de oude bekende: de katoenen draagtas. Bij normaal gebruik gaat deze tas jarenlang mee. Leverbaar van regulier katoen, maar ook leverbaar in een nόg duurzamere variant van 100% biologisch katoen. Bij de teelt van biologisch katoen worden er geen kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook genetisch gemodificeerde planten mogen niet gebruikt worden voor gecertificeerd biologisch katoen.

Jute tassen

Een ander goed alternatief zijn de jute tassen. Deze zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen: zowel in verschillende formaten als in verschillende kleuren. Het telen van jute vereist zeer weinig kunstmest of pesticiden. Jute is bovendien biologisch afbreekbaar in 1 tot 2 jaar.

Rag Bag Shoppers

Rag Bag Shoppers uit India zijn een heel ander alternatief. In het Zuiden van India werken Ragpickers, die gebruikte thee-zakken verzamelen. Gewoonlijk worden de zakken weggegooid maar voor dit project krijgt het materiaal een tweede leven. De stof van de Rag Bag Shopper is zeer sterk en 98% waterdicht. In een klein dorp in Tamil Nadu (Zuid India) gebruiken mannen en vrouwen al hun vaardigheden om dit fraaie handgemaakte product te creëren. De werkzaamheden worden gedaan onder goede omstandigheden en tegen een nette vergoeding. Elke Rag Bag Shopper heeft zijn eigen unieke tekst en print!

R-PET shoppers

De R-PET Eco shopper is een ander alternatief dat we steeds meer zien in het straatbeeld. R-PET is de afkorting van Recycled Polyethyleen tereftalaat. Bij PET kan je bijvoorbeeld denken aan de PET-flessen voor frisdrank. Dit soort verpakkingen worden verzameld, schoongemaakt, in kleine stukken gehakt om vervolgens gesmolten te worden tot bijvoorbeeld textielvezels.

Al deze duurzame alternatieven zijn natuurlijk te voorzien van je logo of slogan.

Dit is nog maar een kleine greep uit ons zeer uitgebreide duurzame assortiment tassen. Voor een uitgebreid overzicht kun je kijken op onze duurzame website Green Premium.

Meer informatie over het plastic tasjes verbod vind je bij de Plastic Soup Foundation.

 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: rpet shopper rood
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: rag bag India
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: jute tas tekst
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: jute tas trendy
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: jute tas groen
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: rpet shopper zwart
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: biologisch katoenen tas EP75
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: jute tas elegant
 
plastic tasjes verbod - voorbeeld: biologisch katoenen tas EP70
 
Contact

  Contact

  Naam*:

  Organisatie*:

  Email*:

  Mijn vraag aan P&P:

   Product:

   Naam*:

   Organisatie*:

   Telefoon:

   Email*:

   Bijlage (bijv. logo of ontwerp):

   Mijn vraag aan P&P: