Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Duurzaam

We nemen duurzaamheid zeer serieus. Al vele jaren. En dan hebben we het over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo zijn we altijd op zoek naar duurzame relaties met zowel klanten als leveranciers. Relaties die gebaseerd zijn op onderling vertrouwen, waarin we elkaar écht leren kennen. Relaties waarin het verder gaat dan transacties; waarin we elkaar ook adviseren, informeren, enthousiasmeren, creatief inspireren en ondersteunen met de beste service. Relaties waarin we elkaar ook kritische vragen durven te stellen, bijvoorbeeld als het gaat over die andere vorm van duurzaamheid: die van verantwoord geproduceerde en samengestelde producten.

 

Duurzaam aanbod

Voor iedere klant heeft het woord duurzaamheid een andere betekenis. Voor de één is een T-shirt van biologisch katoen groen genoeg, de ander wil een T-shirt van biologisch katoen geproduceerd door middel van zonne- of windenergie. Voor weer een ander is biologisch katoen niet voldoende en moet een shirt gemaakt zijn van bamboevezels, bedrukt met inkt op waterbasis.  Daarnaast zijn er ondernemingen die producten pas echt duurzaam vinden als die in Europa zijn geproduceerd. P&P Projects speelt in op al die wensen. Dat doen we met een duurzaam aanbod van relatiegeschenken en textiel. We hebben er zelfs een aparte website voor: www.greenpremium.nl .  Hierop geven we zo goed mogelijk aan welke duurzame kenmerken een product bezit. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan zoeken wij tot de bodem uit hoe het precies zit!

 

Duurzaamheid binnen onze organisatie

Naast duurzame relaties en producten, streven we ook naar een duurzame organisatie. Nu en in de toekomst. Daarvoor zijn steeds meer mogelijkheden. Hieronder enkele maatregelen die we nu al genomen hebben:

 • Energie: we hebben een groot aantal zonnepanelen op ons bedrijfspand liggen. Daarnaast gebruiken we groene energie van de meest groene energieleverancier op dit moment (december 2018); Qurrent. Deze keuze hebben gemaakt naar aanleiding van de ranking door Greenpeace, Natuur & Milieu, WISE en De Consumentenbond.
 • Deelname World Cleanup Day 2019. We hebben een ochtend zwerfvuil opgeruimd op ons bedrijventerrein Zuidoost in Groningen. Gezellig én zeer nodig. Volgend jaar zetten we ons er voor in dat er meer bedrijven met ons mee gaan doen!.
 • Vervoermiddelen: we beschikken over een bedrijfsbus met emissiecode Euro 6, een hybride bedrijfsauto en een duurzame fiets van Roetz Bikes. Voor de ritjes in de stad Groningen maken we gebruik van een fietskoerier.
 • Energie-lekken: warmte-lekken in het dak zijn weggewerkt en de reeds aanwezige verlichting is energiezuiniger gemaakt (2016). Deze laatste aanpassing zal zorgen voor een energie-reductie van 35 tot 40%.
 • Koffie, thee en water: we schenken Good Origin koffie, Max Havelaar Fair Trade thee en kraanwater.
 • Papier: we proberen zo min mogelijk papier te gebruiken, maar voor onze correspondentie en drukwerk gebruiken we FSC-gecertificeerd papier.
 • Verpakking: voor de verzending van onze webshop-artikelen gebruiken we geen plastic opvulmateriaal, maar alleen papieren of kartonnen opvulmiddelen.
 • Goede doelen: we doneren al jaren een percentage van onze omzet aan een goed doel. Sinds 2014 steunen wij het Beatrix Kinderziekenhuis. Tevens zijn wij sponsor van de Oldstars van FC Groningen. Dit intiatief maakt 60-plussers bewust van een actieve leefstijl en tracht daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen. Ook Stichting KEI en de Kunstbende kunnen elk jaar rekenen op onze sponsoring.
 • Stages: we zijn een erkend leerbedrijf voor stagiaires omdat we talentontwikkeling erg belangrijk vinden voor een duurzame toekomst.
 • Inkoop: sinds april 2016 hebben we ons aangesloten bij GroenGeld; een initiatief voor maatschappelijk verantwoord inkopen. Hierdoor hopen we dat de duurzame economie zich versneld ontwikkelt.
 • Eerlijke producten: we betrekken een groot deel van onze textielcollectie van producenten die gecontroleerd worden door de Fair Wear Foundation.
 • Duurzom: Van 2012 tot en met 2015 zijn wij aangesloten geweest bij de De Duurzame Ontwikkelingsmaatschappij die ondernemers begeleidt bij het verduurzamen van hun bedrijf. Samen met Duurzom hebben wij een duurzame agenda opgesteld; van inkoop tot verkoop.
 • Klimaatneutrale kledinglijn: onze EarthPositive-kledinglijn is klimaatneutraal. Deze duurzame kleding is van 100% biologisch katoen en geproduceerd met uitsluitend duurzame zonne- en windenergie. De CO2-voetafdruk van deze duurzame kleding is verlaagd met 89%!
 • Afvalscheiding zowel in het magazijn als op kantoor. Plastic wordt apart verzameld en ingeleverd bij de afvalverwerker.

Duurzame toekomst

We zitten dus niet stil als het om de duurzaamheid van onze organisatie gaat. Ook voor de toekomst hebben we al plannen:

   • Ons pand

Het pand dat wij huren, wordt dit jaar nog verder verduurzaamd. Naast de reeds gedane aanpassingen, zoals zonnepanelen plaatsen en warmte-lekken wegwerken, zal de oude cv-ketel vervangen worden door een hybride luchtwarmtepomp met gekoppelde gasketel. Hierdoor wordt de warmte voor de cv grotendeels uit de lucht onttrokken. Alleen bij vorst of kou wordt er additioneel nog gas gebruik. Een jaar nadat deze aanpassingen draaien, zullen wij kijken naar de opbrengst van de zonnepanelen en ons totale energieverbruik. Het tekort aan panelen willen wij in de toekomst uitbreiden zodat we uiteindelijk volledig zelfvoorzienend zullen zijn.

   • Manier van werken

Ook in onze werkwijze kunnen we nog winst behalen als het gaat om duurzaamheid. Bijvoorbeeld met ons aanbod. Wij zijn voortdurend op zoek naar duurzame producten die wij etaleren op www.greenpremium.nl. Daarnaast zijn wij ons ook bewust van onze adviserende rol op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld in onze verkoopwijze. Vragen klanten naar kleding of promotieartikelen die niet duurzaam zijn, dan zullen wij met hen de optie bespreken om eens te kijken naar een duurzame variant. Op deze manier worden mensen zich meer bewust van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Onze medewerkster Marissa Haagsma informeert het personeel over duurzame artikelen en materialen.  Eens per maand  zal zij een presentatie houden over een duurzaam onderwerp, zodat de afdeling Verkoop goed geïnformeerd blijft en zo onze klanten gericht kan adviseren.

Streven naar duurzaamheid betekent ook: transport verminderen. Daarom werken we steeds meer samen met regionale ondernemingen die duurzame producten op de markt brengen. Andere overbodige kilometers gaan we vermijden door het inrichten van een speciale conferentieruimte. Hier kan via Skype of andere technologieën met klanten en leveranciers overlegd worden. Tot slot nog even iets over de energie-verbruikende apparatuur binnen P&P Projects. Het huidige computerpark zal dit jaar moeten worden vervangen. Hierbij zullen wij kiezen voor de meest zuinige computers van dit moment.

   • Certificaten

In 2016 hebben we de Code of Conduct van onze brancheorganisatie PPP onderschreven. Het onderschrijven hiervan is voor ons een logische stap binnen ons duurzaamheidsbeleid. Deze code committeert zich met de rechten van individuen, respecteert ons milieu, focust op naleving van (lokale) wet- en regelgeving én geeft specifieke aandacht aan mensenrechten en arbeidsomstandigheden voor werknemers.  Het ondertekenen van een Code of Conduct betekent echter niet dat het daar bij ophoudt. Wij blijven kritisch kijken naar onze leveranciers en vragen desgewenst ook om audit rapporten en certificeringen van de fabrieken.

In 2019 gaan we voor de ISO 9001 certificering. Kort gezegd houdt dit in dat je zegt wat je doet, je doet wat je zegt en je kan het bewijzen.

Op alle terreinen van de bedrijfsvoering probeert P&P Projects dus steeds actief verder te verduurzamen. Onze doelstelling voor 2020 is dat de meerderheid van ons assortiment bestaat uit duurzame producten. We houden alle ontwikkelingen – en de daaruit voortkomende mogelijkheden – nauwlettend in de gaten. Daarnaast willen we een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Een organisatie die laat zien dat commercie, goed werkgeverschap, duurzaamheid en plezier goed samen kunnen gaan!

 
Contact

  Contact

  Naam*:

  Organisatie*:

  Email*:

  Mijn vraag aan P&P:

   Product:

   Naam*:

   Organisatie*:

   Telefoon:

   Email*:

   Bijlage (bijv. logo of ontwerp):

   Mijn vraag aan P&P: