Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Weg met wegwerp

De strijd tegen plastic gaat verder. Vanaf 1 juli 2023 is het niet meer toegestaan om gratis wegwerpbekers en plastic maaltijdverpakkingen voor onderweg te verstrekken. Ook de papieren beker van je koffie-to-go kost vanaf dat moment geld. Deze zijn namelijk voorzien van een laagje kunststof. Het jaar daarop is het zelfs niet meer toegestaan om wegwerpbekers op het werk te gebruiken. Tijd om van koers te veranderen.

Dat een dergelijke maatregel effect heeft, laat de invoering van betalen voor je plastic tas zien. Sinds 2016 moeten we betalen voor de plastic tas bij bijvoorbeeld supermarkten of kledingwinkels. Sindsdien is de linnen tas of stevige shopper onmisbaar geworden in elk huishouden. Volgens dit artikel van de NOS is zelfs het aantal plastic draagtassen in zwerfafval met ongeveer 60% gedaald. Cijfers om blij van te worden.

Loop niet te mokken

Om wegwerpafval nog meer te reduceren, is het vanaf 2024 niet meer toegestaan om wegwerpbekers op kantoor te gebruiken. Ook de papieren bekers met kunststof laagje worden in de ban gedaan. Tijd om te switchen naar herbruikbare mokken, kopjes & glazen.

Gelukkig kunnen wij helpen. Stapelbare mokken? Hebben we! Mokken in een specifieke kleur? Geen probleem. Een bedrukking rondom? Gaan we regelen. Iedereen z’n eigen mok? Dan zetten we er toch een naam op. Personeel dat veel onderweg is? De koffie to go beker is de oplossing. Kortom: alles is mogelijk.

Een schoon festivalterrein: het kan!

Niet alleen op de werkvloer moeten we er aan geloven. Ook in de horeca en tijdens evenementen gaat wegwerp verdwijnen. Bijvoorbeeld de plastic (bier)glazen tijdens een festival. Was het biertje op, dan belandde de beker vaak op de grond. Het resultaat: een deken van plastic. Nergens voor nodig.

De herbruikbare beker doet ook hier z’n intreden. Een mooie kans om een unieke beker te ontwerpen. Speciaal gemaakt voor dat ene festival. Een collectors item waar je publiek maar al te graag zuinig mee is.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor je het weet is het 2024. Start daarom nu alvast met het inventariseren van de mogelijkheden. De mogelijkheden zijn eindeloos. En wij adviseren je daar graag in.

Weg met wegwerp!

 

Offerte of informatie

  Product:

  Naam*:

  Organisatie*:

  Telefoon:

  Email*:

  Bijlage:

  Mijn vraag aan P&P:

  Bekers en mokken met eigen logo
   
  Glazen met eigen logo
   
  Herbruikbare bekers voor festivals
   
  Gerecyclede koffie to go beker
   
  Mokken van natuurlijke materialen
   
  Contact

   Contact

   Naam*:

   Organisatie*:

   Email*:

   Mijn vraag aan P&P:

    Product:

    Naam*:

    Organisatie*:

    Telefoon:

    Email*:

    Bijlage (bijv. logo of ontwerp):

    Mijn vraag aan P&P: