Vragen of een offerte aanvragen?
(050) 313 82 88 | Offerte | Contact

Reliëfdruk

Unieke druktechniek in textielland

Je hebt ze vast al wel gespot op straat; mensen met een shirt aan waarbij de tekst op de stof ligt. Dit valt je niet op door de kleur van de opdruk, maar juist doordat het logo uit het shirt komt. Deze manier van drukken wordt reliëfdruk genoemd. Hieronder een korte uitleg over o.a. hoe embossing werkt en welk textiel hier geschikt voor is.

Nieuw trend

Puff, glow-in-the-dark, glitter, fluor, folie en full colour bedrukking; je hebt het vast allemaal al eens voorbij zien komen. Preegdruk is de nieuwste trend die we kunnen toevoegen aan dit rijtje. Dit is eigenlijk het verhogen van een ontwerp op textiel. Bekende merken zoals Balr, Playstation Gear en Superdry maken gebruik van deze techniek in hun collecties.

Hoe werkt het?

Hoe krijg je nu de stof van je shirt zo omhoog gedrukt? Nadat je gekozen hebt welke afbeelding of tekst je gedrukt wilt hebben, maken we een aluminium mal. Deze mal bestaat uit twee losse platen die in elkaar passen. Bij de ene plaat is de te drukken afbeelding als outline gemaakt. De ander plaat past hier precies in. Het shirt waar de embossing op komt behandelen we plaatselijk met siliconenspray. Vervolgens wordt de afbeelding door middel van de mal, hitte en druk in het shirt gedrukt.

Welk textiel is geschikt?

Niet alle textielsoorten kan je onder de drukpers leggen voor zo’n 3D bedrukking. Dit heeft vooral te maken met de temperatuur die de drukpers nodig heeft om tot een preegdruk te komen. Een shirt waar te veel polyester in zit smelt bij deze hitte. Alle textielproducten van 100% katoen zijn geschikt. Textiel dat bestaat uit een combinatie van 60% katoen / 40% polyester kan ook.

Reliëfdruk bij P&P Projects

Wil jij je bedrijf in de picture zetten met deze bijzondere druktechniek? Wij doen dit custom made vanaf 500 stuks. Vul voor meer informatie het formulier rechts boven op deze pagina in, mail ons op info@p-p.nl of bel 050 – 313 82 88. We helpen je graag verder.

 

Offerte of informatie

Product:
Naam*:
Organisatie*:
Telefoon:
Email*:
Mijn vraag aan P&P:
preegdruk detail
 
reliëfdruk - voorbeeld: embossing BALR
 
embossing detail 2
 
reliëfdruk - voorbeeld: embossing BALR detail
 
reliëfdruk - voorbeeld: embossing detail
 
Contact

Contact

Naam*:
Organisatie*:
Email*:
Mijn vraag aan P&P:

Product:
Naam*:
Organisatie*:
Telefoon:
(Uw telefoonnummer wordt niet gebruikt voor acquisitie, enkel in geval van onduidelijkheden!)
Email*:
Mijn vraag aan P&P: